Wanneer u een kachel aanschaft, heeft u de keuze uit een kachel op gas of hout. Beide brandstoffen hebben hun eigen specifieke voordelen en eigenschappen. Wilt u graag een echt knetterend vuur? Kies dan voor een houtkachel. Gaat u liever voor gemak, kies dan een gaskachel. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

kachels1foto

Gaskachels

Een open verbrandingssysteem
Een gasgestookte kachel met een open verbrandingssysteem verbruikt zuurstof die nodig is om het gas te verbranden, uit de ruimte waarin de kachel zich bevindt of via aparte luchttoevoer. Dit wil zeggen dat de verbranding plaatsvindt in dezelfde atmosfeer als de ruimte die wordt verwarmd.

Gaskachels

Gesloten verbrandingssysteem
Een gasgestookte kachel met een gesloten verbrandingssysteem, haalt de zuurstof die nodig is voor verbranding via een gecombineerd toevoer-/afvoerkanaalsysteem. De benodigde zuurstof wordt van buiten het huis gehaald en de verbranding gebeurd in een (gesloten) andere atmosfeer plaats dan de verwarmde ruimte.

Houtkachels

Wanneer hout op de juiste manier verbrand wordt, dan zal de natuur niet meer worden belast dan wanneer een boom op een natuurlijke wijze afsterft. Hout stoken in de balans met de natuur past zo in de natuurlijke kringloop en draagt niet bij aan het broeikasseffect. Dit in tegenstelling tot het stoken op fossiele brandstoffen. Het rendement van onze houtkachels is zeer hoog en de uitstoot relatief schoon.

De Europese wetgeving heeft Ecodesign eisen opgesteld (RES2009/125/EG); deze producteisen zijn opgesteld voor nieuwe houtkachels. Vanaf 2020 moeten deze eisen worden toegepast en gehandhaafd. Alle haarden en kachels die Jansen Haarden & Kachels verkoopt voldoen aan deze nieuwe eisen.

Houtkachels