Inbouwhaarden

De juiste ambiance

Jansen Haarden & Kachels is al jaren gespecialiseerd in het aanbieden en installeren van allerhande openhaarden en kachels. Zowel voor bedrijven als particulieren. Openhaarden, ook wel sfeerhaarden genoemd, zijn te onderscheiden in gashaarden en houthaarden. Beiden zorgen voor een unieke sfeerverwarming.

Het is altijd weer een stijlvolle aanvulling op het interieur van uw woonkamer, vergaderruimte of winkelinrichting.

De Europese wetgeving heeft Ecodesign eisen opgesteld (RES2009/125/EG); deze producteisen zijn opgesteld voor nieuwe houtkachels. Vanaf 2020 moeten deze eisen worden toegepast en gehandhaafd. Alle haarden en kachels die Jansen Haarden & Kachels verkoopt voldoen aan deze nieuwe eisen.

Wilt u meer weten over haarden? Lees dan snel verder. Direct een afspraak maken kan natuurlijk ook. Wij maken graag van uw wensen mogelijkheden!

inbouwhaarden

Verschil in openhaarden

Zoals gezegd zijn openhaarden onder te verdelen in gashaarden en houthaarden. Graag leggen wij u het verschil tussen beiden uit.

Houthaarden
Een mooie authentieke houthaard geeft veel sfeer in uw huiskamer. De geur, het geluid en de vlammen dragen daar voor sommige mensen ook aan bij. Doordat er hout wordt gebruikt dat wordt gekapt bij het onderhoud van bossen, is het niet belastend voor het milieu.

Natuurlijk moet het hout voor de houthaard wel ergens worden opgeslagen, bij voorkeur een goede berging. Het hout moet namelijk goed droog zijn voor een optimale verbranding en zo min mogelijk rookontwikkeling. Ook het aansteken en hakken van het hout zorgt ervoor dat de houthaard relatief tijdsintensief is. Maar dit is het natuurlijk allemaal waard!

Gashaarden
Een gashaard is een goed alternatief voor een houthaard. De gashaard is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van een houthaard. Zoals de naam al zegt wordt er geen hout maar gas als brandstof gebruikt. Vaak wordt er wel hout gesimuleerd in de vorm van hittebestendig houtcomposiet, zodat het lijkt alsof er echt hout brand.

De grote voordelen zijn o.a. dat de vlamhoogte bij veel modellen te regelen is en dat de bediening eenvoudig met een knopje of afstandsbediening te doen is. Wel moet er natuurlijk een gasleiding liggen om de haard aan te kunnen sluiten. Bij een gashaard heeft u geen last van stof er is geen afval en het bedienen is erg gemakkelijk.

Voor ieder interieur een haard

Iedere openhaard is uniek. Elke haard draagt een eigen stijl en karakter. Elk interieur is ook uniek. Jansen Haarden & Kachels begrijpt dat als geen ander. Daarom hebben wij de beschikking over een enorme collectie haarden. Hierdoor vindt u altijd iets naar uw smaak.

inbouwhaarden hout

Vanwege de rijke historie van ons bedrijf weten wij niet alleen veel van onze producten, maar zijn wij ook in staat om met onze haarden precies díe sfeer te creëren die u wenst. Door het verstrekken van eerlijk advies, de juiste montage en nauwkeurige afwerking, bieden wij u de service die u van ons mag verwachten.

gas en hout kachels

Laat u op de juiste manier voorlichten en adviseren door onze deskundige medewerkers. Maak dus snel een afspraak!

Contactmogelijkheden

Maak snel een afspraak met onze specialist. Bel daarvoor telefoonnummer 026-4434077. Bij Jansen Haarden & Kachels vindt u de mooiste openhaarden!

(open)haarden